Mandag den 24. marts kan du se din årsopgørelse på skat.dk.
Årsopgørelsen er et vigtigt overblik over dit personlige regnskabsår for det afsluttede år. Vi har kigget nærmere på skat.dk og hvad du bl.a. skal tjekke på din årsopgørelse:
Også kaldet befordringsfradrag. Hvis du samlet set har mere end 24 km til og fra arbejde, kan du få kørselsfradrag. Det er vigtigt at du her er opmærksom på kun at registrere de dage du er afsted på arbejde, hvilket betyder at fx sygedage ikke kan registreres.
Fradraget gælder ydelser du har fået udført i hjemmet, som fx børnepasning og rengøringshjælp. Arbejde, som er udført tilbage i 2024, skal være betalt senest 28. februar 2025, for at du kan få dit fradrag.
Rentefradraget gør det muligt for dig at betale mindre i skat, når du har et lån med renteudgifter. Dette gælder for lån optaget f.eks. gennem banker, kreditforeninger, eller andre långivere, inklusiv private personer. Det vigtige er, at du har haft udgifter til renter. Selvom de fleste rentefradrag automatisk indberettes til Skat, bør du være opmærksom, hvis din långiver ikke gør dette automatisk. Vær også opmærksom på, at hvis et lån har mere end to låntagere, som f.eks. i tilfældet med et sommerhus ejet af flere end to personer, kan Skat ikke automatisk fordele rentefradraget. I sådanne tilfælde skal du selv sørge for at fordele og rapportere dit rentefradrag til Skat.
Skattestyrelsen har udviklet et værktøj Værdipapirerne som du kan anvende til at beregne dine oplysninger. Det er vigtigt at du selv tjekker at dine oplysninger er korrekte på din årsopgørelse.
Hvis du har børn under 18 år der ikke bor hos dig, skal du betale børnebidrag. Du kan få fradrag for dette bidrag. For at få fradrag skal der være indgået en skriftlig aftale mellem parterne eller via Familieretshuset.
Afkast fra kryptovaluta afregnes som almindelig løn (minus AM-bidrag) og derfor skal du betale skat heraf. Med kryptovaluta er det vigtigt at du opgør dine tab og gevinster hver for sig på din årsopgørelse. Det er lige så vigtigt at du benytter FIFO-princippet (First in First out) når du laver din opgørelse.
Også kaldet platformsøkonomi. Hvis du udlejer fx din bil eller bolig til andre private via en digital platform skal du betale skat af din indtjening. Deleøkonomi indebærer også services du udfører, varer du sælger, udlejer, deler eller bytter med andre private.
Hvis du betaler ægtefællebidrag, kan du få fradrag, mens du som modtager af ægtefællebidrag skal betale skat af bidraget.
Bidraget kræver at du har en midlertidig arbejdsplads så langt fra din bopæl, at du ikke har mulighed for at rejse frem og tilbage hver dag.
Fradraget gælder lønmodtagere og er betinget af ikke-private udgifter der er nødvendige for din indkomst.
Der gælder forskellige regler når du på den ene eller anden måde er tilknyttet udlandet fx via indtægt eller bopæl.
Du kan rette din årsopgørelse frem til den 1. maj 2025.
Har du brug for hjælp til din årsopgørelse? Så kan du kontakte os her i DitFinanshus. Vores kontaktinformationer er angivet under artiklen.
Kontakt DitFinanshus:
E-mail: info@ditfinanshus.dk
Telefon: 70202013
Eller udfyld vores kontaktformular her
Kontakt os
Man-tors: 9:00 – 16:00
Fre: 9:00 – 15:00
Tel: +45 70 20 20 13
Mail: info@ditfinanshus.dk
Tilmeld dig DitFinanshus’ nyhedsbrev
DitFinanshus ApS (CVR 42786748)
Stadionvej 17, 9760 Vrå
DitFinanshus ApS er registreret hos og underlagt tilsyn af Finanstilsynet i Danmark (FT nr. 34195)