Donér til et godt formål – og lad samtidig dine arvinger arve mere

Har du skrevet testamente – eller overvejer du at gøre det, har en del af dine overvejelse med garanti kredset omkring hvordan dine arvinger får mest muligt ud af din arv. Når dine arvinger skal arve fra dig, skal de bl.a. betale boafgift (tidligere kendt som arveafgift). Boafgiften er den afgift som boet skal betale af arven til staten, og den varierer afhængigt af størrelsen på arven og arvingens relation til afdøde.

Donér en del af din arv til et velgørende formål – og lad foreningen betale afgifterne

Vi hjælper dig med beregningerne

Hos DitFinanshus ønsker vi at gøre økonomiske beslutninger overskuelige. Når det kommer til arv, er der mange variable at tage stilling til, og det kan være svært at gennemskue om det giver mening for dig, at donere en del af din arv, til et velgørende formål.

Derfor har vi udviklet en beregner, hvor du let kan få et overblik over forskellene mellem udbetalingerne af din arv hvis du vælger at donere eller hvis du ikke gør.

Sådan bruger du beregneren

Indtast summen af din arv i beregneren herunder, og efterfølgende vil du kunne se hvordan arven fordeler sig i de forskellige afgifter og udbetalinger til henholdsvis livsarvinger (børn, børnebørn og samlevende i mere end to år) og andre arvinger. Du vil desuden kunne se hvordan arven fordeler sig hvis du donerer til en velgørende forening og hvis du ikke gør. 

I beregneren har vi antaget du donerer henholdsvis 13,25 procent  ved livsarvinger og 30 procent ved øvrige arvinger.

Bemærk, at fordi boafgiften beregnes efter bundfradraget, kan det i tilfælde af en mindre arv ikke give nogen besparelse at donere til en velgørende forening, da boafgiften kan være lavere end 13,25 procent af den samlede arv.

For eksempel, hvis arven er på 1 million kr., vil boafgiften for livsarvinger være 100.035 kr. Dette beløb er mindre end 13,25 procent af 1 million, hvilket betyder, at der ikke vil være nogen besparelse ved at donere til en forening.

Desuden koster det at ændre et testamente, så hvis besparelsen er mindre end denne omkostning, kan det ikke betale sig at ændre testamentet, ud fra et afgiftsmæssigt synspunkt. Der kan dog være andre årsager til at et testamente alligevel bør ændres.

Oplev hvordan velgørenhed giver mening

Direktør i DitFinanshus Mads Sørensen har i samarbejde med UNICEF lavet en video omkring velgørenhed, som du kan se her.  

Skal vi hjælpe dig helt i mål med din endelige beslutning vedrørende arv og testamente?

Går du med overvejelser omkring den bedste løsning for dig i forhold til din arv, så kontakt os hos DitFinanshus, og vi vil stå klar til at vejlede dig omkring næste step. Vi tilbyder dig en kort uforpligtende samtale, hvor vi sammen kan blive klogere på om løsningen kan være en god ide for dig, og om der er andet vi kan hjælpe med. Bemærk at vi kun kan vejlede dig om testamente er en god løsning, og ikke lave selve testamentet.  Vi kan dog hjælpe med at finde en advokat til dette.