Ole og Ulla Søndergård

Drømmen om tidlig pension går nu i opfyldelse

Ole Søndergård, Direktør og indehaver af Bones i Hjørring og Frederikshavn

Som direktør og indehaver af Bones i Hjørring og Frederikshavn har Ole Søndergård og hans medhjælpende hustru Ulla i mange år haft en travl og tætpakket hverdag med mange bolde i luften. De havde derfor et ønske og en drøm om at træde tidligt tilbage fra arbejdsmarkedet og nyde mere tid med hinanden og familien. De valgte, at få en pensionsekspert og økonomisk rådgiver fra DitFinanshus til at komme med deres bud på, hvordan deres drøm kunne realiseres.

Ægteparret fra Hjørring havde en drøm om at gå på pension allerede som 60 årige fremfor at vente til de blev 69 år, som er den gængse pensionsalder for dem begge. En af deres samarbejdspartnere anbefalede Ole og hans hustru Ulla at kontakte DitFinanshus og de havde også på forhånd hørt, at det uvildige rådgivningshus havde nogle unikke kompetencer inden for pension og økonomisk rådgivning. 

Detaljeret handlingsplan med hjælp fra DitFinanshus

Efter det første møde og en grundig gennemgang af familiens økonomi, præsenterede DitFinanshus ægteparret for en detaljeret plan for, hvordan drømmen kunne realiseres og hvilke ændringer, der skulle foretages og hvilke delmål, der skulle nås for at opnå en tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet.  

”DitFinanshus har nogle kompetencer inden for pensions- og økonomisk rådgivning, som er ret unikke, da ens private bankrådgiver sjældent vil kunne give samme 360 graders analyse af ens økonomiske situation. De har nogle meget tunge kompetencer, som favner hele ens livscyklus fra vugge til grav og det er ekstremt værdifuldt”, udtaler Ole Søndergård. 

Nogle af de tiltag som familien fik anbefalet, indebar en omlægning af de eksisterende boliglån i banken. I stedet for et langsigtet lån over 30 år blev lånet derfor omlagt til et kortere lån, og lånebeløbet blev skåret ned med næsten 600.000 kr. Desuden blev lånene samlet til én kassekredit, som de løbende kan betale ind på, hvilket gør det nemmere at nedbringe gælden hurtigere, i stedet for alene at betale af på renterne, som man ofte gør i flere år på de gængse boliglån. På bare ét år, har de allerede sparet 90.000 kr. i renter alene ved at spare renteudgifter ved at afkorte løbetiden. 

Drømmen er nu indenfor rækkevidde

Knap et år efter første møde med DitFinanshus, har ægteparret fået lavet en stor del af de ændringer og tiltag, som de blev anbefalet og drømmen om tidlig pension er nu allerede inden for rækkevidde på baggrund af de delmål, som allerede er blevet realiseret. I processen præsenterede familien alle deres ønsker og tanker. Ole og Ulla havde forholdsvis forskellige tilgange til risiko og investeringslyst i henholdsvis fast ejendom, grøn energi og andre former for investeringer og pensionsopsparinger. Men alligevel lykkedes det at finde en god balance i de tiltag, som DitFinanshus præsenterede for ægteparret og de kunne dermed sagtens se sig selv i de rammer, som rådgiveren anbefalede familien at følge for, at nå i mål med deres drøm. 

”Det har været en vildt fed proces og en stor øjenåbner for mig, da jeg generelt er meget positiv indstillet og har en naturlig tro på, at tingene nok skal flaske sig. Men ved at opsætte nogle delmål for ens økonomi og lægge tingene i nogle helt faste rammer, så når vi langt hurtigere i mål med vores drømme for fremtiden. Og så er det nogle virkelig rare og troværdige mennesker at arbejde med”, fortæller Ole Søndergård. 

Yderligere besparelser og investeringer

Efter første etape af samarbejdet har Ole og Ulla Søndergård fået endnu mere blod på tanden og de har nu valgt at indgå en 1-årig aftale med DitFinanshus om yderligere hjælp og sparring med det formål at opnå endnu større afkast og besparelser i økonomien.  

Det næste års tid skal det uvildige rådgivningshus hjælpe familien med at kigge dybere ind i mulige fordelagtige investeringer og komme med generelle råd og analyser, samt overvåge de forskellige udsving i markedet. Fokus bliver desuden på at udpege de specifikke skattefordele, der måtte være, som familien kan få gavn af. 

Vil du vide mere om, hvad DitFinanshus kan hjælpe dig med?

Ønsker du at vide mere om hvad DitFinanshus kan hjælpe dig og din familie med, så er du meget velkommen til at kontakte vores pensionsekspert og økonomiske rådgiver Trine Rubæk på tlf. 54589491 eller på mail: trine@ditfinanshus.dk 

Du kan også udfylde kontaktformularen nedenfor.

Andre Kundecases

Du kan læse andre hvordan vi har hjulpet andre kunder her

Vi er en af Nordjyllands førende indenfor uvildig og uafhængig rådgivning til private og virksomheder