Nyt lovforslag afskaffer modregning i folkepensionen for arbejdsaktive seniorer

 

Der er særdeles gode nyheder for tusindvis af pensionister, som fremover vil få en ekstra gevinst ved at tage en ekstra tørn på arbejdsmarkedet. Med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2023 vil pensionister ikke længere opleve modregning i pensioner på grund af deres arbejdsindtægt.

 

✔️ Både grundbeløbet, pensionstillægget eller ægtefælles/samlevers indtægt fritages fremover for modregning. Første del af aftalen vedrørende afskaffelsen af ægtefællemodregningen er allerede iværksat.

✔️ Når sidste del af aftalen træder i kraft, kan de tusindvis af pensionister, som i dag bliver modregnet i deres pensioner, se frem til at modtage en tilbagebetaling omkring 1. januar 2024.

 

Er du gået på pension eller sker det i nær fremtid og planlægger du fortsat at have en personlig indkomst ?
De helt nøjagtige detaljer i regeringens lovforslag er endnu ikke meldt ud, bl.a. om opsparet overskud i virksomhed ved beskatning i den personlige indkomst også vil blive undtaget for modregning i folkepensionen. Men uanset hvordan de nærmere detaljer bliver, så kan det bestemt være en fordel at få gennemgået, om din økonomi med fordel kan optimeres efter de nye regler.

Du er velkommen til at kontakte Trine Rubæk, som er vores ekspert i pensions- og formuerådgivning og få en uforpligtende snak om de mange muligheder på tlf. 54589491 eller på mail: trine@ditfinanshus.dk

Du kan læse de nærmere detaljer om lovforslaget her 👉 https://lnkd.in/eH6zMq72

 

#pension#formuerådgivning#kreditgivning#virksomhedsrådgivning#investering