Hvad er en aldersopsparing

En aldersopsparing er en fleksibel pensionsordning, der giver dig mulighed for at vælge, hvordan du ønsker at modtage dine pensionspenge. Det er en attraktiv løsning for dem, der ønsker fleksible muligheder for udbetaling.

En af de unikke fordele ved en aldersopsparing er, at den ikke bliver modregnet i din folkepension. Det betyder, at du kan modtage både aldersopsparingen og folkepensionen samtidigt uden at der sker modregning i din folkepension. Derudover er der ingen skat eller afgift på de udbetalte beløb fra aldersopsparingen. Dog er det vigtigt at bemærke, at du heller ikke får skattefradrag for indbetalingerne til aldersopsparingen.

En aldersopsparing giver dig mulighed for at vælge, om du ønsker pengene udbetalt som et engangsbeløb eller som løbende udbetalinger. Dette giver dig fleksibilitet til at tilpasse udbetalingen efter dine individuelle behov og ønsker. Det kan være en god idé at konsultere en pensionsrådgiver eller finansiel ekspert for at få vejledning om, hvad der vil være bedst for dig og dine økonomiske mål.

Aldersopsparingen blev indført som erstatning for kapitalpensionen i 2013. Den giver en fleksibel og skatteeffektiv mulighed for at spare op til din pension. Der er grænse for hvor meget du kan indbetale på en aldersopsparing, afhængigt af din alder og om du er startet udbetaling af en anden løbende pensionsordning, f.eks. ratepension eller livrente.

Alle, der endnu ikke har nået pensionsudbetalingsalderen plus 20 år, kan oprette en aldersopsparing. Det betyder, at hvis din pensionsudbetalingsalder er 66 år og du er født efter den 1. januar 1967, kan du oprette en aldersopsparing indtil du fylder 86 år. Det er vigtigt at bemærke, at pensionsudbetalingsalderen varierer afhængigt af din fødselsdato.

En aldersopsparing kan være en værdifuld del af din samlede pensionsplanlægning. Det er en fleksibel og skatteeffektiv måde at spare op til din fremtidige økonomiske sikkerhed. For at sikre, at du træffer de rigtige beslutninger og optimerer dine pensionsindbetalinger, kan det være en god idé at søge rådgivning. En pensionsrådgiver kan hjælpe dig med at navigere gennem de forskellige muligheder og afgøre, om en aldersopsparing er den rette løsning for dig.

Trine Rubæk

Trine har mere end 19 års erfaring indenfor den finansielle sektor – dette gælder både privatøkonomisk  rådgivning, samt formueoptimering for private og virksomheder. Trine har en solid baggrund inden for formue- og pensionsrådgivning, senest som chef for pensionsområdet i et pengeinstitut med det overordnede ansvar for 3 lande. Hun har ligeledes stor erfaring med firmapensionsløsninger til virksomheder, og brænder altid for at opnå den bedst mulige løsning til dig.

 Kontakt Trine på telefon 54589491 og mail trine@ditfinanshus.dk

Vores kunder udtaler

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.”