Planlæg generationsskifte i god tid

Et generationsskifte medfører ofte spørgsmål om skatter. Men et skift betyder ikke nødvendigvis et stort skattesmæk. Med en ordentlig forberedelse kan dit firma blive givet videre til næste generation på en måde, der skaber et godt økonomisk grundlag. Både for dit firma, samt nuværende og fremtidige ejere.

 

Derfor, når det drejer sig om succession i en familievirksomhed, er det vigtigt at begynde at planlægge i god tid. På den måde kan du sikre en let overgang af ejerskabet og undgå mulige konflikter. 

 

Rådgivning til generationsskifte

 

Der er ikke noget entydigt svar på, hvem der skal arve dit firma, men der er et par ting, der skal overvejes når beslutningen skal tages. 

 

  • Du skal tænke over, hvem i din familie eller dit firma, der er mest kvalificeret og i stand til at påtage sig ansvaret. Dette er måske ikke en enkel beslutning, da der kan være flere personer, der kan klare jobbet på passende vis.
  • Dertil skal du også tænke over, hvem der ville være bedst egnet til at føre din vision og arv videre. Denne person bør dele dine værdier og være engageret i at fortsætte dit arbejde.
  • Til sidst skal du tænke over, hvem der vil være i stand til at klare de udfordringer og det ansvar, som rollen indebærer. Denne person skal være i stand til at takle vanskelige situationer og træffe svære beslutninger.

Men hvordan sikrer man et optimalt skattegrundlag for generationsskifte? Kan man bruge gaver til at minimere de samlede skatteomkostninger? Eller burde du lave en omstrukturering af firmaet? 

 

Alle disse og mange flere aspekter skal tænkes over, når dit firma skal lave et skifte, og det kan være forvirrende. Men bare rolig – der er hjælp at hente hos DitFinanshus. 

 

Vi hjælper dig med dit generationsskifte og kan give svar på alle spørgsmål, du måtte have dertil. Sammen finder vi den løsning, der er bedst for dig, din familie og firmaet. Vi hjælper med at lægge en plan for skiftet, så udbyttet bliver det bedste. 

 

Hos DitFinanshus rådgiver vi både private og erhverv med deres økonomi. Vi tilbyder kompleks rådgivning, som altid tager udgangspunkt i dine behov og ønsker. Vil du høre mere, kan du kontakte os på tlf. 70 20 20 13 eller mail: info@ditfinanshus.dk.