Artikel | 1 min. læsetid

Aldersopsparing

Aldersopsparingen blev introduceret som erstatning for kapitalpensionen i 2013. Den giver en fleksibel og skatteeffektiv mulighed for at spare op til din pension. Det afgiftsfrie indbetalingsbeløb til din aldersopsparing afhænger af din alder og eventuelle udbetalinger fra andre pensionsordninger som fx ratepension eller livrente. Aldersopsparingen giver dig mulighed for at vælge, hvordan du ønsker at modtage dine pensionspenge. Det er en attraktiv løsning for dem, der ønsker fleksible udbetalingsmuligheder.

Ingen modregning i folkepension

En unik fordel ved en aldersopsparing er, at den ikke modregnes i din folkepension. Det betyder, at du kan modtage både aldersopsparingen og folkepensionen samtidigt, uden at din folkepension bliver berørt. Desuden pålægges der ingen skat eller afgift på udbetalinger fra aldersopsparingen. Dog er det vigtigt at bemærke, at der heller ikke er skattefradrag på indbetalingerne til aldersopsparingen.

Hvem kan oprette en aldersopsparing?

Alle under pensionsalderen plus 20 år har mulighed for at oprette en aldersopsparing. For eksempel hvis din pensionsudbetalingsalder er 66 år og du er født efter den 1. januar 1967, kan du oprette en aldersopsparing indtil du fylder 86 år. Vær opmærksom på, at pensionsudbetalingsalderen kan variere afhængig af din fødselsdato.

Engansbeløb eller løbende udbetalinger

En aldersopsparing giver dig valget mellem at modtage pengene som et engangsbeløb eller som løbende udbetalinger. Den kan være en værdifuld del af din samlede pensionsplanlægning. Det er en fleksibel og skatteeffektiv måde at spare op til din fremtidige økonomiske sikkerhed.

 

For at sikre, at du træffer de rigtige beslutninger og optimerer dine pensionsindbetalinger, kan det være en god idé at søge rådgivning. Hos DitFinanshus tilbyder vi pensionsrådgivning, og vi kan hjælpe dig med at navigere gennem de forskellige muligheder og vurdere, om en aldersopsparing er den rette løsning for dig.

Læs mere om Ratepension
Læs mere om Livrente