Nanna og Martin Dahl

Ekspertrådgivning sikrer ungt pars fremtidsdrømme

Selvom Nanna og hendes samlever Martin stadig er unge og har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, valgte de alligevel at få DitFinanshus til at kigge deres pensioner og tilhørende forsikringer efter i sømmene. Samtidig fik parret lavet en gennemgang af deres samlede økonomi med henblik på at få et bud på, hvordan en 30-årig økonomisk plan kunne se ud for dem og deres to små piger. Det giver nemlig ekstra god mening at fokusere på ens drømme for fremtiden i en tidlig alder, da chancen er endnu større for at nå i mål med ens økonomiske mål og ønsker. 

35-årige Nanna Dahl, som er LinkedIn Lead i Sparkforce og hendes samlever Martin på 40 år, som er mellemleder i medicinalbranchen, valgte at rykke teltpælene op og flytte tilbage til Aalborg efter at have forfulgt karrieren i København i en længere årrække. De fik solgt deres lejlighed og stod med en sum penge, som de var i tvivl om, hvordan de skulle placere mest fordelagtigt. Den daværende krise gjorde, at det ville være en rigtig dårlig forretning at sætte pengene ind i banken pga. de høje negative renter, og de fik derfor anbefalet af nære venner at tage en snak med DitFinanshus. 

Snak om fremtidsdrømme endte ud i 30-årig økonomisk plan

Det unge par havde allerede haft flere samtaler med deres daværende bank, men de følte, at de havde behov for et langt bredere økonomisk perspektiv og flere uvildige ekspertråd for at strikke den endelige plan sammen. De havde nemlig hver især forskellige ønsker til, hvor tidligt de ønskede at gå på pension. Desuden er parret ikke gift, så det var vigtigt for dem at sikre både hinanden og deres to små piger i tilfælde af uforudsete hændelser. De drømte også om at købe et hus i Aalborg samtidig med, at de resterende penge skulle investeres fremfor at stå og blive mindre værd og trække minusrenter på bankkontoen.

Gennem DitFinanshus fik parret lavet en 360-graders gennemgang af deres privatøkonomi, hvor alle de økonomiske delelementer blev vurderet og analyseret. Trine Rubæk, som er ekspert inden for privatøkonomi og pension, samt Mads Sørensen, som har 15 års erfaring inden for formue- og investeringsrådgivning, kom retur med en række anbefalinger og et bud på en skræddersyet økonomisk plan ud fra parrets ønsker og mål for fremtiden.

”Vi kunne meget hurtigt mærke, at vi havde fat i de helt rigtige eksperter og vi følte os i trygge hænder. Uden hjælp fra teamet i DitFinanshus havde vi aldrig fået strikket så skarp en plan sammen. Trine og Mads sidder med nogle meget værdifulde kompetencer inden for hvert deres nicheområde, som allerede har givet os et virkelig godt økonomisk afkast og sikret vores familie en tryg fremtid med styr på pension, opsparing, huskøb, lån og bankskifte. Det har virkelig været guld værd at få udarbejdet en 30-årig økonomisk plan. Det har givet en uvurderlig ro og tryghed i hverdagen”udtaler Nanna Dahl.

Detaljeret handlingsplan hjalp Nanna og Martin i mål

Nogle af de tiltag og anbefalinger som DitFinanshus kom med, indebar bl.a. specifikke råd i forbindelse med køb af deres nye hus i Aalborg og hvilken låntype der kunne være fordelagtig i deres situation. Samtidig fik de anbefalet et prisleje på huset, som matchede parrets ønsker og krav til deres nuværende liv, der samtidig tilgodeser deres mål og drømme på længere sigt. Her kunne Nanna og Martin hurtigt mærke styrken i at få koblet uvildige eksperter på, da de dermed var sikret råd og vejledning, der tilgodeså deres behov, så de ikke fik købt ind på bankprodukter, som de ikke havde behov for.

Samtidig blev parrets pensionsopsparinger analyseret og justeret med henblik på at opnå drømmen om at gå på pension tidligere end normalt. Deres forsikringer blev ligeledes gennemgået, og her kunne de for små beløb tilkøbe nogle gode forsikringer til børnene, bl.a. kritisk sygdom for begge børn, længerevarende sygdom samt udbetalinger til forældrene, hvis de var ude af arbejdsmarkedet på grund af børnenes sygdom. De fik også børnene ind under deres sundhedsforsikringer, udarbejdet børneopsparinger og aldersopsparinger til deres to små piger, så de kommer godt fra start i livet. 

Investeringsanbefalinger med fokus på risikospredning og gode afkast

Med hjælp fra DitFinanshus fik Nanna og Martin også et langt skarpere indblik i investeringsverdenen og de muligheder det kunne give dem med den sum penge, de havde med sig fra bl.a. salget af lejligheden i København. Med de daværende markedsvilkår gav det bedre mening at investere fremfor at betale høje negative renter i banken. 

”Vi ville gerne investere på den lange bane og samtidig lave en risikospredning, så vi fik anbefalet ikke kun at købe ind på specifikke brancher. Med hjælp fra DitFinanshus fik vi forståelsen for aktiemarkedet, selve setup’et og de mange investeringsmuligheder. Samtidig gav de os indblik i reglerne for udbytter, skatteforhold og hvilke perioder på året det er fordelagtigt at geninvestere. Vi havde aldrig turde springe ud i at investere, hvis vi selv skulle undersøge markedet. Det er simpelthen for svært at gennemskue”, udtaler Nanna Dahl. 

Vil du vide mere om, hvad DitFinanshus kan hjælpe dig med?

Ønsker du at vide mere om hvad DitFinanshus kan hjælpe dig og din familie med, så er du meget velkommen til at kontakte vores pensionsekspert og økonomiske rådgiver Trine Rubæk på tlf. 54589491 eller på mail: trine@ditfinanshus.dk Du er også velkommen til at kontakte formuerådgiver Mads Sørensen på tlf. 54589493 eller mail mads@ditfinanshus.dk 

Alternativt kan du også udfylde kontaktformularen nedenfor.

Andre Kundecases

Du kan læse andre hvordan vi har hjulpet andre kunder her

Vi er en af Nordjyllands førende indenfor uvildig og uafhængig rådgivning til private og virksomheder